Chocolaatjes maken met de silicone vormen

Heel eenvoudig de lekkerste chocolaatjes zelf maken. Met een plak chocolade en een siliconenvorm van eizook voor chocolaatjes heb je het zo voor elkaar. Verras je gezin en familie eens met een huisgemaakt chocolaatje in een leuke vorm bij de thee, koffie of bij een nagerecht. Puur of wit, of een mix van pure en witte chocolade voor een ongekend marmereffect. Een feest voor het oog, een lust voor de tong.

Ingrediënten

Smeltchocolade (puur of wit, of beide) of kwaliteits chocolade repen
Siliconen vorm (voor chocolaatjes) of onze kerstvormen

Bereiding

Smelt de chocolade. Je kunt dit au bain-marie doen. Hiervoor breng je een pan met ruim water aan de kook. Doe de chocolade in een klein pannetje en smelt de chocolade door de kleinere pan in het hete water te houden. Je kunt de chocolade ook in de magnetron smelten. Zet de magnetron hiervoor op een lage stand. Doe de chocolade in een kommetje en plaats het in de magnetron. Controleer met heel korte tussenpozen (niet meer dan 20 seconden) of de chocolade al gesmolten is. Roer er even met een lepel door. Vaak smelten de laatste restjes blokjes als je ze in contact brengt met de rest van de chocolade. De chocolade moet net vloeibaar zijn.

Belangrijk: zorg ervoor dat de chocolade niet in contact met water komt. Gebruik altijd droge kommetjes, pannetjes en keukengerei en zorg er ook voor dat je met droge handen werkt. Een kleine druppel kan je bonbon al ruïneren! Klop de chocolade niet op maar roer er voorzichtig door zodat er geen (of zo min mogelijk) luchtbelletjes ontstaan.

Schenk de chocolade nu in de vormpjes. Of met een spuitzak. Knip hier een klein puntje af. Wapen je hiervoor met een flinke dosis geduld. Voor het marmereffect schep/spuit  je zowel gesmolten witte als gesmolten pure chocolade in de silicone vorm.

Plaats de siliconen vorm met de chocolade goed plat in de koelkast en laat de chocolaatjes ongeveer 1 uur opstijven.
Indien er nog wat chocolade buiten de vormpjes/figuurtjes zit, kan je dit voorzichtig weghalen met een mesje. houd deze haaks op de vorm en schraap zo de overtollige chocolade weg.
Druk ze dan voorzichtig uit de vorm.

Chocolade wat nog over is kan je bewaren mits goed afgedekt en donker.

Succes!

 

* deels overgenomen van de recepten van trendstyle

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Ponchoshop

 

 

© 2015 - 2024 Eizook.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel